Om Sola

Sola Brass Band ble stiftet i august 1984, som et rekrutteringskorps til Stavanger Brass Band, men allerede året etter valgte korpset å løsrive seg for å stå på egne ben. Sola Brass Band hører til i Sola Kommune og har sitt faste øvingslokale i Tananger Kulturstasjon (Gamle Haga skole), som i dag fungerer som «Kulturstasjon» for mange av kommunens kulturelle aktører.

Etter å ha ligget i toppen av 1. divisjonen i Norge innen vår musikkgren med solide resultater, kvalifiserte Sola Brass Band i 2009 til Elitedivisjonen, der vi var godt etablert fram til 2014 med tidsbeste plassering i 2012. Siden den gang har vi igjen trappet ned til å være et solid 1.divisjonskorps.  Medlemmene, med et alderspenn fra 15 til 50 år, består av alt fra unge sultne studenter, til godt rutinerte ringrever. Korpsets faste dirigent er Rune Gundersen.

Våre aktiviteter omfatter flere oppgaver innen korpsbevegelsen, enten som fullt korps, i mindre grupper, sammen med andre, eller alene. Vi arrangerer seminarer, samlinger, konserter, avhjelper skolekorps i kommunen med instruksjon og spilleundervisning, og i det hele tatt aktiviteter innen musikkbevegelsen. Men vi glemmer selvsagt heller ikke å ha egne arrangementer for kos oss medlemmer imellom eller sammen med andre. Vi er et tilbud til de som ønsker å spille i et korps på et heller høyt amatørnivå. Korpset opptrer både lokalt og nasjonalt.

Våre faste øvelser finner sted på Tananger Kulturstasjon hver onsdag fra kl. 19.00 til kl. 22.00.

Kontaktinformasjon

Sola Brass Band
v/Bjarne Grefstad, leder
Notarmen 11
4056 Tananger

Mobil: 915 96 242
E-post, bjarne.grefstad@rogfk.no

 

Legg igjen en kommentar